Czy weselne menu powinno być dostosowane do pory roku? Latem, każdy z nas najchętniej zjadłby coś, co jest równocześnie pyszne i lekkie. Dopiero co zaczęła się ta najcieplejsza pora roku. Branża ślubna odmrożona, więc sezon weselny ruszy pełną parą. Lato to ukochana przez większość Par Młodych pora na organizację zaślubin. Jak zaplanować ten wymarzony dzień, by trafić w wymagające gusta gości weselnych, również te kulinarne. W jaki sposób przygotować menu, a by było jednocześnie smaczne i nie ciążyło tańczącym weselnikom? Odpowiedz jest jasna- wybierzcie lekkość! Właśnie w takiej tonacji warto przygotować słodki stół na letnie wesele. Państwo Młodzi zdecydowanie powinni zrezygnować z ciast z „ciężkimi” kremami. Postawcie na wyroby sezonowe! Owoce, takie jak truskawki, poziomki, jagody, mogą być prawdziwym hitem! Nie tylko pysznie smakują, ale też prezentują się znakomicie.

Internetowe Targi Ślubne- Hotel Atena

Słodkie stoły coraz częściej zawierają właśnie tego typu deserki weselne. Są one zazwyczaj przygotowane do tzw. „zjedzenia na raz,” w malutkich, przezroczystych opakowaniach, jako monoporcje. Lekkie jak chmurka, z dodatkiem orzeźwiających ziaren granatu z musem owocowym, czy też ze świeżymi owocami. Właśnie takie słodkości robią największą furorę, szczególnie podczas przyjęć ślubnych organizowanych latem.

A oto jak prezentują się słodkie stoły weselne latem:

 

Internetowe Targi Ślubne- Terminal Hotel Catering

Internetowe Targi Ślubne- Słodki Matie

Internetowe Targi Ślubne- Gracja

Internetowe Targi Ślubne- Słodka Fanaberia

Internetowe Targi Ślubne- CKA Mrówka

Internetowe Targi Ślubne- Słodki Matie

Internetowe Targi Ślubne- Na ciacho

Lubicie takie lekkie pyszności?

 

fot. główna: Internetowe Targi Ślubne- Hotel Alpin